Waarom zou je een bedrijfsfilm maken?

Bedrijfsfilm maken

Een bedrijfsfilm maken is de ideale manier om jouw (potentiële) klanten te laten zien wat je allemaal te bieden hebt. Je kunt bijvoorbeeld een filmpje laten maken over hoe het er bij jullie achter de schermen aan toe gaat, maar ook over hoe je jouw product gebruikt. Veel ondernemers laten een bedrijfsfilm maken om zichzelf te kunnen voorstellen aan de klant. Het is een vele persoonlijkere manier om dat te doen dan simpelweg een foto met tekst op je website te plaatsen. In een video kun je namelijk veel meer van jezelf laten zien, en bovendien een beter beeld van je bedrijf geven.

Een bedrijfsfilm maken ter promotie

Biedt jij met je bedrijf een speciale dienst aan? Dan is een bedrijfsfilm maken een slim idee om aan meer klanten te komen. Laat mensen in het filmpje zien wat je allemaal te bieden hebt en hoe dit in zijn werk gaat. Geef voorbeelden van succesvolle projecten en laten tevreden klanten aan het woord. Deze video kun je vervolgens inzetten op je website, maar je kunt er ook mee gaan adverteren op je social media accounts. Op facebook bijvoorbeeld, kun je er op een makkelijke manier heel veel mensen in de regio mee bereiken. En dan is het goed om te weten dat mensen een video op facebook veel eerder (en langer) bekijken dan een foto met tekst. Bewegend beeld trekt namelijk meer de aandacht dan een foto. Daarom is een bedrijfsfilm maken slimmer dan professionele foto’s. Hoewel ook deze van belang kunnen zijn voor succesvolle marketing.

Wat kun je filmen voor deze video?

Je kunt natuurlijk jezelf persoonlijk voorstellen en ook je personeel iets laten zeggen in zo’n bedrijfsfilm, maar belangrijker is dat je je product en/of dienst laat zien. Show mensen wat je te bieden hebt en waarom jij of jouw bedrijf daarin het best zijn. Als je dit op een leuke manier doet zul je zien dat het je veel nieuwe klanten oplevert.