De leukste escape room

escape room

Escape rooms zijn de afgelopen jaren helemaal hip and happening geworden. Waar we een aantal jaren geleden nog weinig van deze manier van vermaak hoorden, is het nu een waar begrip. Veel mensen hebben vast ook weleens een escape room gedaan. Ideale gelegenheden om een escape room te doen is bijvoorbeeld met een teamuitje of vriendendag. Mocht je geen idee hebben wat een escape room is dan is dat in een korte tijd uit te leggen.

Kraak je brein

Een escape room is een ruimte waarin je met je groep in opgesloten wordt. Door moeilijke sommen en andere breinbekers op te lossen kom je steeds verder in het spel. Je lost eigenlijk een grote moeilijke breinbreker op en hoopt binnen de tijd verlost te worden. Als je eenmaal een escape room hebt gedaan is de kans groot dat je het vaker wil doen. Het leuke aan escape rooms is dat je er niet snel op uitgekeken raakt. Elke escape room heeft zijn eigen charme.

Escape room met thema

Veel escape rooms hebben een thema. Je kunt dus ook rekening houden met de verschillende leeftijdscategorie├źn met wie de je escape room wil gaan doen. Je hebt hele spannende escape rooms waar je een soort moord oplost, maar je hebt ook escape rooms waar je minder enge dingen hoeft op te lossen met een ander thema. Denk bijvoorbeeld aan een geschiedenis gerelateerd thema of juist een thema rondom voeding of iets dergelijks.

Voor wie is een escape room geschikt

Voor de jongsten onder ons zijn escape rooms meestal wat minder geschikt. De onderdelen die opgelost moeten worden zijn meestal moeilijk en dus niet geschikt voor kleine kinderen van 6 jaar. Maar voor iedereen die houdt van moeilijke dingen oplossen zijn escape rooms wel geschikt. Vaak zijn escape rooms te doen voor groepen vanaf 2 tot ongeveer 12 personen. Er zijn zelfs escape rooms waar je met twee teams tegen elkaar kunt strijden en dus kijkt wie er als eerst verlost is.