Het gebruik van video analyse in de sport

video analyse

Video analyse wordt tegenwoordig gebruikt voor het analyseren van professionele sportwedstrijden.  Ook binnen de amateurcompetities wordt het veelvuldig gebruikt. Je krijgt namelijk meer duidelijkheid over dingen die op het veld spelen en ook wat er in de speelruimte gebeurd. Het is een innovatieve manier om de wedstrijd of sportprestatie na te bespreken. Hoe het systeem in zijn werk gaat wordt hieronder verder uitgelegd.

 

Het systeem achter de video analyse

Er wordt gebruik gemaakt van software met allerlei display mogelijkheden om de video analyse mogelijk te maken. De software is bovendien geschikt voor alle soorten camera’s en er zijn 8 analyse optieken. Daarbij zou je ook 8 camera’s tegelijkertijd op de software aan kunnen sluiten. Op die manier ontstaat er een compleet beeld.

Andere mogelijkheden die de software biedt is dat het toegang geeft tot teken functies en video coaching. Verder is het mogelijk om automatisch op te nemen en af te spelen. Hierdoor is video analyse software multi-inzetbaar voor allerlei soorten sport. Daarbij kan het ook worden ingezet voor het doen van onderzoek omdat het rijk materiaal levert. Zo kan de bewegingsanalyse door coaches en sporters worden gebruikt om hun sportprestaties te verbeteren. De video analyse software geeft namelijk gedetailleerd inzicht in de bewegingen. Zo geeft de video analyse direct feedback aan de spelers. Doordat je ook de beelden ziet weet je meteen wat er zich op dat moment afspeelde. Hierdoor wordt er meer bewustzijn gecreëerd en kan het een positieve impact hebben op de ontwikkeling van de sporter.

 

Gebruiksvriendelijkheid van de video analyse software

De video analyse software is gebruiksvriendelijk doordat het eenvoudig is te bedienen. Je hoeft niet een cursus te hebben gevolgd om het te gebruiken. Er zijn verschillende functies die je kunt gebruiken, waaronder verschillende display mogelijkheden. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een splitscreen en een aantal CAD-tools. Verder kun je gebruik maken van de sleepfunctie waardoor je de functies van de video analyse software makkelijk kunt gebruiken.