Alles wat je moet weten over een Gilera Runner scooter

Gilera Runner onderdelen

Misschien ken je het merk Gilera, misschien niet. Het is een sportief en elegant Italiaans merk dat motorfietsen en scooters maakt die bekend staan om hun prestaties, stijl en technologie. Gilera richt zich op jonge mensen die sportgericht zijn en om deze reden opzoek zijn naar de beste prestaties. Het merk combineert dit met een onderscheidend en dynamisch ontwerp zodat men de beste rijervaring heeft met hun scooters. De Gilera Runner is een van hun meest bekende scooters. Het is een grote en zware scooter die beschikbaar is in verschillende uitvoeringen. Gilera Runner onderdelen kan je bestellen bij een gespecialiseerde (online) winkel.

De geschiedenis van de Gilera Runner

Het eerste model werd geïntroduceerd in 1997. Er waren twee varianten beschikbaar, de 50- en 180cc tweetakt. In 1998 werd de 50cc vervangen door de Runner SP (sport productie), waarbij met name het motorblok verbeterd werd. In 1999 werd deze scooter wederom opnieuw aangepast en verbeterd. De verbeteringen betroffen met name het uiterlijk en een grotere benzinetank en betere carburateur.  Sinds 2000 is er technisch weinig meer veranderd aan de Gilera Runner scooters. Tussen 2003 en 2005 werd er een nieuw model Runner op de markt gebracht, de Runner SP Pro. Ook hieraan veranderde er technisch weinig behalve het uiterlijk. Eind 2005 werd er wederom een nieuw model uitgebracht en het grote verschil was dat hij een groter voorwiel dan achterwiel had wat voor een kleinere draaicirkel zorgde. Dit was met name handig bij het parkeren. Tevens was er naast de carburateur versie een injectiemodel te koop.

De verschillende uitvoeringen van de Gilera Runner

De uitvoeringen van de Gilera Runner die bestaan zijn de 50cc tweetakt, de 50cc injectie tweetakt, de 125cc tweetakt, de 125cc viertakt, de 180cc tweetakt, de 180cc viertakt en de 200cc viertakt. De 125cc en 180cc versies werden voorheen amper verkocht in Nederland. Tegenwoordig kan je deze makkelijker vinden, omdat ze veel geïmporteerd worden door liefhebbers uit Duitsland en Italië.