Kattenoppas voor al je niet thuis bent

Het kan soms vooKattenoppas Dordrechtrkomen dat je er even niet voor je kat kunt zijn. Wanneer je je kat naar de kattenoppas in Dordrecht brengt, wordt de zorg van je kat overgenomen. De medewerkers hebben kennis over katten en weten hoe ze je kat moeten verzorgen. Als katteneigenaar weet je vast wel dat katten eigenzinnige dieren zijn. Dus je moet wel wat kennis en vaardigheden in huis hebben om hier mee om te gaan. Als het niet lukt om iemand in je omgeving te laten zorgen voor je kat is het inschakelen van een kattenoppas een optie.

 

De kattenoppas komt langs aan huis

Katten houden erg van rust en regelmaat en blijven het liefst in hun eigen thuisomgeving. Wanneer hun structuur wordt onderbroken kunnen ze stress ervaren. Door een kattenoppas in te schakelen blijft je kat in zijn of haar eigen omgeving. Verder wordt de kat op dezelfde manier verzorgd als deze is gewend. Bovendien hoeft de kat niet naar een verblijf in een vreemde omgeving, zoals een pension. Dit kan namelijk voor stress zorgen. Andere routines die de kat gewend is blijven gewoon doorgaan. Zo krijgt de kat het voer dat hij/zij gewend is en krijg je kat dagelijks vers water en nieuw voer. Ook de verzorging van de kat kan precies zo lopen als deze was gewend.

 

De werkwijze van een kattenoppas

Als je hebt doorgegeven aan de kattenoppas dat je interesse hebt, zal er contact worden opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Hier komt naar voren hoe jij met je kat omgaat en welke routines belangrijk zijn voor je kat. Verder kan de kattenoppas alvast even kennis maken met je kat zodat er alvast een beeld wordt geschetst. Daarnaast worden alle praktische zaken besproken zoals medicatie van je kat of bepaalde voeding. Wanneer je kat medicatie krijgt wordt hier ook aandacht aan besteed. Tot slot wordt de zakelijke kant besproken en wordt er doorgenomen hoe lang er op je kat wordt gepast door de kattenoppas.