Laat een stukadoor je wand en plafond afwerken

Stukadoor Amersfoort

Een stukadoor is een vakman die zowel muren, wanden als plafonds deskundig afwerkt. Dit pleisterwerk bestaat uit meerdere materialen, vaak specie, zand en klei. Stukadoors kiezen de laatste tijd meer en meer voor gipsmortel. Dit materiaal wordt met een machine op de muur, wand of op het plafond aangebracht. Met zogenaamde stucprofielen wordt het geheel afgewerkt. Vergeleken met andere materialen zorgt gipsmortel voor een goede isolering. Daar boven op barst of scheurt het niet.

Muren en plafonds afwerken is vakwerk

Allerlei pleisterwerken zoals het afwerken van muren, wanden en plafonds is vakwerk en laat je dus best uitvoeren door een stukadoor. Hij zorgt er voor dat pas geplaatste wanden en plafonds uit bijvoorbeeld gyproc mooi en glad worden afgewerkt. Hij of zij werkt alle oneffenheden weg met een aangepast materiaal. Hij maakt dus je woning klaar om te schilderen of te behangen in je woon- en leefkamer maar even goed in je slaapkamer, keuken, badkamer en zelfs je zolder.

Pleisterwerk

Pleister- en raapwerk maakt wanden en plafonds klaar om te verven of te behangen. Je keuze hangt af van het soort en de toestand van de ondergrond en van de dikte van de aan te brengen laag. Een pleisterlaag is dun en wordt vooral gebruiktĀ  als onderlaag. Het bestaat uit gips en- of kalk en maakt wanden en plafonds vlak. Daarna krijgt het oppervlak zijn definitieve afwerking.

Raapwerk

Raapwerk is een betere manier om wanden en plafonds te bewerken. Vooral als die in slechte staat verkeren. Raapwerk maakt alle oppervlakken waterpas.

Stucwerk is vakwerk

Velen plaatsen hun wanden of plafonds zelf. De afwerking laat dan vaak te wensen over. Stucwerk is het werk van een geschoolde en best ervaren stukadoor. Naast het plaatsen van wanden en plafonds zorgt die ook voor een aangepaste afwerking. Dat spaart je heel wat problemen tijdens het schilderen of behangen. Zoek je een vakman voor je stucwerk en woon je in de regio Amersfoort? Bij stukadoor Amersfoort vind je altijd een geschoold en ervaren vakman.