Manieren van coaching: hoe kom jij weer beter in je vel?

Veel mensen gaan tegenwoordig naar coach Rotterdam. Burn-out is iets wat je de laatste decennia vaker voorbij hoort komen. Nu zitten ook meer mensen in een depressie door de Corona crisis. Wil jij weten waarom een coach goed kan zijn? In dit blog lees je er meer over. 

Waarom coaching of counseling goed voor je kan zijn

Soms voel je je zo gevangen in een situatie dat je niet meer weet hoe je eruit moet komen. Dan kan het prettig zijn om je problemen te bespreken met een objectieve derde. Natuurlijk kan je aan mensen in je omgeving advies vragen. Echter staan zij niet zo objectief tegenover je situatie als een therapeut. Veel mensen zien coaching of counseling daarom echt als een opluchting. Ga bijvoorbeeld naar coach Rotterdam als jij het even niet meer ziet zitten. 

Verschil tussen coaching en counseling 

Coaching en counselling worden vaak door elkaar gehaald. Ze vullen elkaar goed aan en toch zijn het twee heel andere disciplines. Bij coaching kijkt men naar de toekomst: met welke strategie doe jij het beter in de toekomst. Counseling is gericht op het verleden: welke patronen en valkuilen herhaal jij steeds weer waardoor je steeds dezelfde fouten maakt? 

Verschillende vormen van coaching of counseling 

Coaching of counseling kan op verschillende manieren. Er zijn dus verschillende strategieën om de problemen uit je verleden te helen en de toekomst er mooier uit te laten zien. Hieronder bespreken we een aantal methoden die jij kan tegenkomen bij een therapeut. 

NLP

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. De therapie is erop gericht om subjectieve waarnemingen te analyseren. Zo is je gedachte ook een subjectieve waarneming. In de therapie wordt je dus een spiegel voorgehouden zodat je op een objectieve manier ernaar kan kijken. 

Familieopstellingen 

Veel problemen komen voort uit de familie. Met een familieopstelling laat jij je plek zien in de familielijn zodat je die uiteindelijk kan wijzigen. Daarna ben je letterlijk en figuurlijk beter op je plek.