Waarom zijn Italiaanse modemerken zo populair?

Italiaanse modemerke

Italiaanse modemerken vergroten nog altijd hun populariteit. Dat danken we in de eerste plaats aan hun opvallend hoge kwaliteit en het exclusieve karakter van al hun producten. Die is vaak gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard. Wat staat dan centraal bij de hedendaagse mode made in Italy?

Vakmanschap

Alles wat het label ‘Made in Italy’ draagt, straalt vakmanschap uit. Dat merk je onder meer aan de volprezen Italiaanse leren schoenen. Dat materiaal valt onmiddellijk op door zijn ongeëvenaarde zachtheid en soepelheid. Tegelijk is Italiaans leer ook sterk, stevig en stoer. Daarnaast straalt het klasse en prestige uit. Alle Italiaanse modefabrikanten kiezen daarom uitsluitend voor het beste kalfsleer kiezen dat in Italië te vinden is. Ze looien hun leer volgens methoden die ondertussen al honderden jaren oud zijn. Hoe ouder hoe beter. De eindafwerking van hun schoenen is allemaal handwerk.

Italiaanse kleding is uitsluitend handwerk

Niet alleen Italiaanse schoenen, maar even goed Italiaanse kleding is puur handwerk. Je koopt dan ook geen Italiaans kostuum koopt voor minder dan zevenduizend euro. Maar je draagt dan ook de hoogste kwaliteit. Sommige hedendaagse modetrends vinden hun oorsprong bij Italiaanse kledingmerken waarmee modehuizen eeuwen geleden mee uitpakten. Italiaanse ontwerpers volgen geen modetrends, ze tekenen die zelf uit. Door nieuwigheden te introduceren

Made in Italy komt niet uit… China

Wat het label ‘made in Italy’ draagt komt ook écht uit Italië en bijvoorbeeld niet uit China. Italiaanse mode mag alleen dit prestigieuze label dragen als het ook echt van a tot en met z in Italië tot stand kwam. Alles wat van daar komt straalt klasse en stijl uit. Dat was al zo bij de oude Romeinen en dat is altijd zo gebleven.

Italiaanse mode is tijdloos

Italiaanse mode is niet goedkoop, maar je krijgt el kwaliteit in handen. Italiaanse mode is duurzaam met een lange levensduur en met behoud van zijn waarde. Italiaanse mode is tijdloos, je valt er nooit mee uit de toon en dat is onbetaalbaar. Dat bewijzen de Italiaanse modemerken dag in dag uit.