Waarom zou ik een scootmobiel kiezen?

scootmobiel

Een scootmobiel kan uitkomst bieden wanneer je niet meer zo mobiel bent. Je bent dan afhankelijk van de taxi of van mantelzorg. Wanneer je beperkt bent in je mobiliteit kun je kiezen voor een hulpmiddel, zoals een scootmobiel. De meeste ouderen kiezen een scootmobiel als ze wel graag zelfstandig dingen willen blijven ondernemen. Zo kunnen ze nog een boodschapje ophalen of langsgaan bij vrienden. Hierdoor behouden ze hun vrijheid en kunnen ze er weer op uit gaan.

 

Regels bij het rijden van een scootmobiel

Als je op pad bent met een scootmobiel hoef je niet een rijbewijs of certificaat te hebben. Het is namelijk ook niet erg moeilijk om hem te bedienen. Na een aantal keren oefenen hebben de meeste mensen wel door hoe het bedienen van de scootmobiel in zijn werk gaat. Met een scootmobiel mag je op de weg, de stoep, op het fietspad en soms ook op de rijbaan rijden. Wel is het handig als je weet hoe hard je op bepaalde stukken moet rijden en wat de verkeersborden betekenen.

 

Tips bij het aanschaffen van een scootmobiel

Het aanschaffen van een scootmobiel doe je meestal niet zomaar want er spelen verschillende keuzes mee als je een gaat aanschaffen. Allereerst is het handig dat je de scootmobiel prettig vindt zetten. Als je een stuk gaat rijden zul je het belang van een ergonomisch gevormde stoel voelen. Ook is het handig om te letten op de vering van de scootmobiel en of je het dashboard goed leesbaar vindt. Verder is er nog een verschil tussen wendbare of stabiele scootmobiels. Dit hangt af van wat voor draaicirkel de scootmobiel heeft. Als je extra veiligheid wilt hebben zijn er ook scootmobielen met vijf wielen. Verder zijn er voor langere tochten met de scootmobiel varianten die ongeveer 25 kilometer per uur kunnen. Als je niet zo ver weg hoeft, voldoet meestal een scootmobiel die tussen de zes en 12 kilometer per uur rijdt.