Wat betekent Compliance Risk in combinatie met de Wet Wwft

Compliance risk

Als je schandalen wilt voorkomen dan is het belangrijk om de huidige wet- en regelgeving na te leven. Compliance Risk gaat er om dat je de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme correct naleeft. Als je dit niet doet dan kan dit voor vervelende gevolgen zorgen, zoals een boete of als je pech hebt zelfs strafrechtelijke vervolging. Als je dit wilt voorkomen dan is het van belang dat je de wet Wwft op een juiste manier integreert binnen je organisatie of bedrijf. Hier bestaat er tegenwoordig gelukkig speciale automatiseringssoftware. Zo weet je zeker dat je met zo min mogelijk tijd en geld toch de wet Wwft op een correcte manier naleeft en uitvoert binnen je bedrijfsvoering.

Het vermijden van schade en risico’s voor je bedrijf

Het belangrijkste bij Compliance Risk is dat je risico’s vermijdt door de huidige wet- en regelgeving op de juiste manier na te leven. Het is niet mogelijk om de andere kant op te kijken als er zich dubieuze transacties voordoen. Je bent verplicht om hier melding van te maken bij de juiste instantie. Als je de voorschriften en regels niet naleeft dan kan dit veel schade opleveren voor je onderneming. Het is mogelijk dat je bedrijf reputatieschade oploopt of als je erge pech hebt dan kan het zelfs zijn dat je in een faillissement terecht komt. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk dat je de wet Wwft op de goede manier integreert binnen je bedrijfsvoering. Dit is mogelijk met speciale automatiseringssoftware.

Automatiseringssoftware voor de wet Wwft

Er is tegenwoordig goede software beschikbaar waarmee je op een correcte wijze de wet Wwft kan toepassen en naleven binnen je bedrijfsvoering. Met een paar klikken op de knop heb je de benodigde informatie en je kan eenvoudig ID bewijzen controleren en uittreksels van de KvK aan het klantendossier toevoegen.