Wat eet een peuter

wat eet een peuter

Een peuter wordt al een echt klein mensje. In tegenstelling tot de baby, is een peuter al bijzonder actief en bezig om een eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Maar bij de verandering van baby naar peuter komen bij veel ouders een heleboel vragen kijken. Wat eet een peuter bijvoorbeeld. Waar moet je op letten bij de maaltijden voor peuters? Hoeveel eet een peuter ongeveer, en welke tussendoortjes zijn geschikt voor peuters? We weten allemaal dat voor een goede ontwikkeling, een gezonde voedingsstijl heel belangrijk is, maar er is tegenwoordig zoveel keuze. Hoe weet je dan zeker dat je actieve peuter alle bouwstoffen binnenkrijgt, die het zo hard nodig heeft?

Het belangrijkste bij voeding voor peuters

Een peuter is de hele dag druk bezig met het ontdekken van de wereld, en het ontwikkelen van zijn of haar grove motoriek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leren lopen en rennen. Dit kost allemaal heel veel energie, en daarom is een gezonde, afwisselende voedingsstijl zo belangrijk voor peuters. Hun dagelijkse maaltijden horen vol te zitten met vitaminen, omega-3 en goede vetten. Door de actieve levensstijl van een peuter, is het niet vreemd als een peuter, naast de drie dagelijkse maaltijden, ook behoefte heeft aan een extra tussendoortje in de middag. Denk dan bijvoorbeeld aan een bakje rozijnen of een stuk fruit.

Gevarieƫrde voeding voor peuters

Bij de vraag ‘wat eet een peuter‘ zou het eerste antwoord altijd verse groenten moeten zijn. Het is van groot belang dat je je peuter kennis laat maken met de smaak van verschillende verse groenten op jonge leeftijd. En omdat een peuter bezig is met het ontwikkelen van zijn of haar eigen mening, zul je snel genoeg te horen krijgen wat het wel en niet lekker vind. Het tweede antwoord op de vraag zou ‘afwisselend’ moeten zijn. Het is namelijk belangrijk dat peuters gevarieĆ«rde voeding binnenkrijgen, en daarom is het interessant om verder te denken dan alleen verse groente. Denk bijvoorbeeld eens aan een lekkere maaltijd met rijst of graanproducten.